Solid Surface

Wat is Solid Surface?

Solid Surface (letterlijk: solide oppervlakte) is een sterk duurzaam materiaal met een steenachtige uitstraling. In tegenstelling tot steen is Solid Surface echter niet poreus. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vlekken, vocht en zonlicht. Solid Surface is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het is een menging van hars en polyester met zuurstof verbindende aluminium. Het materiaal is homogeen van opbouw, slijtvast, schoon, vlekwerend en vochtbestendig. Daarmee is Solid Surface ideaal voor uw wastafel, bad of badkamermeubel.

De eigenschappen van Solid Surface

Door de gesloten poriën hebben producten van Solid Surface geen minuscule openingen of naden. Hierdoor is het materiaal heel goed te reinigen en is het zeer hygiënisch. Door de speciale samenstelling is Solid Surface een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. De robuustheid van Solid Surface zorgt er tevens voor dat bijtende stoffen de oppervlakte niet aantasten.

Solid Surface toepassingen

Solid Surface is een ideaal materiaal voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, gastronomie en bij u thuis. TIZ Design maakt veelvuldig gebruik van Solid Surface bij het ontwerpen van wastafels, vrijstaande baden en badkamermeubels. Met het Solid Surface materiaal van de merken HI-MACS en Corian maken wij badkamermeubels met een moderne look en uitstekende kwaliteit. Het blijft lang wit en zal verkleuring zal niet optreden.

Ervaringen met Solid Surface

Veel badkamer sanitair wordt gemaakt met een basis van polyester. Dit materiaal heeft echter de eigenschap om op den duur te verkleuren en vergelen en die ervaringen willen we bij TIZ Design uiteraard voorkomen. Om die reden werken wij alleen met Solid Surface materiaal dat altijd stralend wit zal blijven. Met Solid Surface van de merken HI-MACS en Corian zal uw wastafel, bad of badkamermeubel niet verkleuren en blijft het altijd stralend wit. Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met Solid Surface? Bekijk dan eens onze beoordelingen.

Het verschil met kunststof en polyester

Vaak zien we bij TIZ Design dat men vroeger heeft gekozen voor badkamermeubilair van kunststof of polyester omdat ze denken dat deze materialen dezelfde eigenschappen hebben als Solid Surface. Op een aantal punten onderscheidt Solid Surface zich van kunststof en polyester. Solid Surface is kwalitatief beter, beschermt beter tegen schimmels en bacteriën en is bestendiger tegen krassen. Door te kiezen voor Solid Surface zult u geen last hebben van verkleuring en geniet u langer van uw droombadkamer.

HI-MACS wastafel
Corian wastafel

Onze Solid Surface merken

We hebben ze al eerder genoemd: HI-MACS en Corian. TIZ Design werkt met Solid Surface van deze merken voor een naadloze perfectie. Solid Surface van de merken HI-MACS en Corian kan met een eenvoudig procedé verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden. Tegenover gebruikelijke materialen ontstaat een grote vormflexibiliteit. Zo kunnen zelfs de meest spectaculaire ideeën snel een concrete vorm aannemen. Alle bochten, vormen, hoeken zijn mogelijk. De logische conclusie: het materiaal van onze Solid Surface merken past zich aan uw gedachten en ontwerpen aan, niet omgekeerd – zo moet het ook.

Lades en ladegeleiders van Blum

Zoals u van TIZ Design gewend bent, maken wij uitsluitend gebruik van merken met de allerbeste kwaliteit. Om die reden maken wij bij onze Solid Surface badkamermeubels gebruik van de lades en ladegeleiders het van merk Blum. Blum is een merk dat grote bekendheid geniet vanwege kwaliteit en duurzaamheid. Juist omdat wij dat zo belangrijk vinden, werken we graag met de producten van Blum.

Blum

Zoals u van TIZ design gewend bent maken wij uitsluitend gebruik van materialen van de allerbeste kwaliteit. Zo wordt er alleen gebruik gemaakt van de lades en ladegeleiders van Blum. Een merk dat grote bekendheid geniet vanwege kwaliteit en duurzaamheid. Juist omdat wij dat zo belangrijk vinden, werken wij graag met de producten van Blum.

Blum

Meer informatie over Solid Surface

Heeft u vragen over Solid Surface, onze ervaringen of wenst u meer informatie te ontvangen over onze Solid Surface merken? Wij vertellen u graag meer. U kunt ons telefonisch bereiken via 0487 700 208 of via het contactformulier op onze website. Wilt u bij ons langskomen om onze producten in de showroom te bekijken? Maak dan een afspraak, zodat wij de tijd voor u kunnen nemen.

Veelgestelde vragen over Solid Surface

Wat is Solid Surface?

Solid Surface betekent letterlijk ‘solide oppervlakte’. Het is een sterk en duurzaam materiaal met een steenachtige uitstraling. In tegenstelling tot steen is Solid Surface niet poreus. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vlekken, vocht en zonlicht. Ideaal voor in uw badkamer.

Wat zijn de eigenschappen van Solid Surface?

Solid Surface heeft gesloten poriën, waardoor er geen minuscule openingen of naden zijn. Hierdoor is het materiaal zeer goed te reinigen en erg hygiënisch. Daarnaast is Solid Surface ook robuust, waardoor bijtende stoffen de oppervlakte niet aantasten.

Hoe is Solid Surface te gebruiken?

Solid Surface is een ideaal materiaal voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, gastronomie en ook bij u thuis. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Solid Surface bij het ontwerpen van wastafels, vrijstaande baden en badkamermeubels.

Hoe is de verkleuring van Solid Surface?

Door te kiezen voor Solid Surface zult u geen last hebben van verkleuring en geniet u langer van uw droombadkamer.

Wat is het verschil tussen polyester en Solid Surface?

Op een aantal punten onderscheidt Solid Surface zich van materiaal zoals polyester. Solid Surface is kwalitatief beter en beschermt beter tegen schimmels en bacteriën. Ook is dit materiaal beter bestand tegen krassen dan polyester. Door te kiezen voor Solid Surface heeft u bovendien geen last van verkleuring.

Wat zijn jullie ervaringen met Solid Surface materiaal?

TIZ Design ziet dat veel badkamer sanitair in de markt gemaakt wordt op basis van polyester. Dit materiaal heeft helaas de eigenschap om te verkleuren en vergelen en die ervaringen willen we bij TIZ Design voorkomen. Om die reden werken wij alleen met Solid Surface materiaal dat altijd stralend wit zal blijven. Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met Solid Surface? Bekijk dan eens onze beoordelingen.