Solid Surface

Solid Surface

Solid Surface is een sterk duurzaam materiaal met een steenachtige uitstraling. In tegenstelling tot de steen is Solid Surface niet poreus, hierdoor is het gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vlekken, vocht en zonlicht. Solid Surface (HI-MACS) is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het is een menging van hars en polyester met zuurstof verbindende aluminium. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen.

Door de gesloten poriën is Solid Surface zeer goed reinig baar en daardoor zeer hygiënisch. Door de speciale samenstelling is het een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. Hi-Macs is thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen, hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.

  • Solid Surface is geschikt voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, gastronomie en bij u thuis;
  • Een driedimensionaal ontwerp kan gemaakt worden met Hi-Macs of Corian.
  • Solid Surface is zeer hygiënisch door het gesloten oppervlakte;
  • Solid Surface is nagenoeg naadloos te verlijmen.
HI-MACS wastafel
Corian wastafel

Driedimensiomaal design met Hi-Macs Solid Surface

HI-MACS® kan met een eenvoudig procedé verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden. Tegenover gebruikelijke materialen ontstaat een grote vormflexibiliteit. Zo kunnen zelfs de meest spectaculaire ideeën snel een concrete vorm aannemen. Alle bochten, vormen, hoeken zijn mogelijk. De logische conclusie: het materiaal past zich aan uw gedachten en ontwerpen aan, niet omgekeerd – zo moet het ook.

Solid Surface is naadloze perfectie 

HI-MACS® kan optisch naadloos worden verwerkt. Door de naadloze verbinding van het materiaal ontstaan ruime oppervlakken zonder voegen. Ook elementen zoals wasbakken of wastafels worden vlak ingebouwd. Objecten uit het Solid Surface materiaal zien er niet alleen uit als kunstwerken uit één stuk, ook de naadloze inbouw van het materiaal en het poriënvrije oppervlak garanderen bijzonder hygiënische en gemakkelijk te reinigen structuren. Zo is HI-MACS® zeer geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en laboratoria. En mochten onderdelen van het object op een of andere manier beschadigd raken, kunnen ze dankzij de naadloze verwerking zonder zichtbare sporen worden gerepareerd of vervangen. Ook de levensduur van objecten wordt aanzienlijk verlengt!

Blum

Zoals u van TIZ design gewend bent maken wij uitsluitend gebruik van materialen van de allerbeste kwaliteit. Zo wordt er alleen gebruik gemaakt van de lades en ladegeleiders van Blum. Een merk dat grote bekendheid geniet vanwege kwaliteit en duurzaamheid. Juist omdat wij dat zo belangrijk vinden, werken wij graag met de producten van Blum.

Blum